بسیاری از رانندگان تاکنون با مشکل تقه زدن گیربکس اتوماتیک مواجه شده اند. این تقه زدن با لرزش ناگهانی در هنگام تعویض دنده به گوش می رسد. که می تواند نشانه وجود مشکل در سیستم انتقال قدرت خودرو باشد. در این مقاله کارشناسان تعمیر گیربکس اتوماتیک در رشت ، به بررسی علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک، علائم و راهکارهای رفع این مشکل خواهند پرداخت.
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک
این تقه زدن ها در هنگام تعویض دنده دلایل مختلفی می توانند داشته باشند. که اگر در اسرع وقت به آن ها رسیدگی نشود، منجر به خسارت های جدی می شود. گیربکس اتوماتیک یک سیستم پیچیده در خودرو است. که از قطعات و اجزای الکترونیکی زیادی تشکیل شده است. این قطعات به صورت هماهنگ با هم کار می کنند. درنتیجه درصورت ایجاد اختلال در هر یک از این ها، امکان تقه و لرزش هنگام تعویض دنده وجود دارد. با شناخت بهتر علت های این مشکل، می توانید. به موقع به تعمیر خودرو خود اقدام کرده. و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید . به گفته متخصصان تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک در رشت تقه زدن گیربکس اتوماتیک دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:
- روغن گیربکس
- فیلتر روغن
- شیرهای برقی
- کلاچها
- قطعات داخلی گیربکس
- مشکلات الکترونیکی
در ادامه به معرفی هر یک از موارد بالا خواهیم پرداخت. و اگر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. با شما از نکات جلوگیری از تقه زدن گیربکس اتوماتیک خواهیم گفت .
-
روغن گیربکس:
اگر سطح روغن گیربکس کم باشد، باعث ایجاد اصطکاک بین قطعات مختلف گیربکس می شود. و در نتیجه باعث تقه زدن می شود. همچنین با گذشت زمان، ،روغن گیربکس آلوده می شود. و خاصیت روان کنندگی خود را از دست می دهد. کثیفی روغن باعث افزایش اصطکاک و بالا رفتن حرارت در گیربکس می شود. کارشناسان مجموعه تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک در رشت توصیه می کنند. از روغن مناسب با کیفیت بالا استفاده کنید. تا از آسیب به قطعات داخلی گیربکس و ایجاد تقه جلوگیری شود.
-
فیلتر روغن:
فیلتر روغن وظیفه دارد روغن را تصفیه کند. و از ورود ذرات آلوده به سیستم جلوگیری کند. در نتیجه اگر فیلتر روغن دچار گرفتگی شود. جریان روغن کاهش پیدا کرده و باعث افزایش فشار در سیستم می شود.
-
شیرهای برقی:
شیرهای برقی وظیفه کنترل جریان روغن را در داخل گیربکس برعهده دارند. پس خرابی شیرهای برقی باعث اختلال در عملکرد گیربکس و همچنین باعث ایجاد تقه در آن میشود.
-
کلاچها:
اگر کلاچ ها دچار سایش شده باشند. در هنگام تعویض دنده باعث ایجاد تقه می شوند. همچنین اگر کلاچ ها به هر دلیلی مثل گرمای بیش از حد یا فشار زیاد، دچار سوختگی شده باشند. باعث ایجاد تقه شدیدی در گیربکس می شوند.
-
قطعات داخلی گیربکس:
ساییده شدن دنده ها، دقت در تعویض دنده گیربکس را بسیار کاهش می دهند. و ممکن است باعث ایجاد تقه شوند. همچنین اگر بلبرینگ های خودرو خراب شده باشند. صدای غیر عادی تولید می کنند. و موجب لرزش در گیربکس می شوند. کارشناسان مجموعه تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک در رشت بیان می کنند. که شکستگی شفت ها هم باعث از کار افتادن کامل گیربکس می شود.
-
مشکلات الکترونیکی:
اگر سنسور های گیربکس خراب شوند. اطلاعات را به صورت نادرست به ECU ارسال می کنند. و در عملکر گیربکس اختلال ایجاد می کنند. مشکلات نرم افزاری ECU هم باعث بروز اختلال در عملکرد گیربکس و ایجاد تقه می شود.
علائم همراه با تقه زدن گیربکس اتوماتیک
در اینجا ، کارشناسان تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک در رشت به بررسی علائم همراه با تقه زدن در گیربکس اتوماتیک می پردازند. این علائم می توانند به مکانیک کمک کنند. تا علت اصلی مشکل را سریع تر شناسایی کرده. و اقدامات لازم برای تعمیر را انجام دهد.
- لغزش دنده ها: خودرو شتاب نمی گیرد یا دنده ها به درستی تعویض نمی شوند.
- دنده سخت جا رفتن: برای تعویض دنده باید از نیروی بیشتری استفاده شود.
- بوی سوختگی: بوی سوختگی از زیر کاپوت نشانه گرمای بیش از حد و آسیب به کلاچها است.
- لرزش خودرو: هنگام تعویض دنده یا شتاب گیری، خودرو دچار لرزش می شود.
- روشن نشدن خودرو در دنده: خودرو در دنده روشن نمی شود یا با مشکل روشن می شود.
- روشن شدن چراغ چک: روشن شدن چراغ چک نشان دهنده وجود مشکلی در سیستم خودرو است.
راهکارهای رفع مشکل تقه زدن گیربکس اتوماتیک
مشکل تقه زدن در گیربکس اتوماتیک می تواند. دلایل متعددی داشته باشد. و هرکدام از این دلایل راهکار خاص خود را می طلبد. تشخیص دقیق علت تقه زدن. و انتخاب راهکار مناسب، نیازمند دانش فنی و تجربه کافی است. برای رفع این مشکل، ابتدا باید به یک تعمیرگاه تخصصی همچون تعمیرات تخصصی گیربکس اتوماتیک در رشت مراجعه کنید. تا علت دقیق این مشکل تشخیص داده شود. یکی دیگر از اقدامات مهم برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، تعویض به موقع روغن و فیلتر گیربکس است. در صورت آسیب دیدن قطعات داخلی، باید آن ها تعمیر یا تعویض شوند. همچنین در برخی موارد، تمیز کردن داخل گیربکس می تواند. به رفع مشکل کمک کند. و در نهایت اگر مشکل از نرمافزار باشد. بهروزرسانی نرمافزار ECU ممکن است مشکل را برطرف کند.
جلوگیری از تقه زدن گیربکس اتوماتیک
تقه زدن گیربکس اتوماتیک بسیار آزادهنده است. و می تواند نشانه ای از مشکلات جدی در سیستم انتقال قدرت خودرو باشد. اگرچه تعمیر گیربکس هزینه بر و زمانبر است. اما پیشگیری از این مشکل بسیار ساده تر و مقرون به صرفه تر است. با رعایت نکاتی که کارشناسان تعمیر گیربکس اتوماتیک در رشت در ادامه بیان می کنند. میتوانید عمر مفید گیربکس خود را افزایش دهید. و از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.
- تعویض به موقع روغن و فیلتر
- استفاده از روغن مناسب
- رانندگی نرم و ملایم
- کاهش بار خودرو
- بررسی دورهای گیربکس